Summer tradition: Galicia in Spain

fiesta galiciai en vicedo

Swedish/ Det blir Galicia igen om några dagar som det har alltid varit sedan jag kom till Sverige. Då kommer att träffa min familj där…

Idag kollade jag på Galician nyheter och kolla vad jag har missat!. En stor Viking fest!. 🙂 Vet ni att varje år görs en stor fest av den vikings invasionen till Galicia för typ 1000 år sedan eller mera?. Jag verkligen älskar såna historiska fester och nu på sommar finns överallt i Spanien.

Kolla bilderna på den vikinga festen i Galicia, Vicedo, för bara några dagar sedan (för att komma ihåg att vikingarna har varit i Galicia där, he he… )

vikingarna i vicedo
vikingarna i galicia
vikings in galicia
fiesta vikinga en galicia
vikings in galicia
vikingarna i galicia

 

 

Jag verkligen saknar Galicia på sommaren och den friska luften från havet… 🙂 Stränder där är som bäst!

Idag kollade jag på nyheter om Galicia så här kommer en hint till er som jag tyckte det är intressant. Liksom en stad en Galicia gör Fidel Castro deras icon eftersom Fidel pappa kommer därifrån och emigrerade till Kuba med familjen. Vissten ni att Galician folk har emigrerat till många delar av Amerika & SydAmerika? Lite som Irland… OK! . Men hur som här här en bild av Fidel Castro en gång han var i Galicia.

fidel castro i galicia spain
fidel castro in galicia spain

Fidel Castro with Fraga. Två olika åsikter på politik men nära vänner ändå då. Läs mer HÄR (på spanska)

Nu hoppas på att jag hinner till nya roliga fester i Augusti där…Jag ser fram emot det! 🙂