Gazpacho sallad & Zinzino lean shake

(Swedish)

Tillbaka i Sverige!. Jag kom igår egentligen men jag behöver alltid lite tid för att komma in i rutinerna igen… 🙂

Dags att komma i form och nu när sommar är så nära, vad kan vara bäst än att äta en bra sallad för middag?. Här kommer en sallad med lite spansk inspiration. Jag älskar ”gazpacho” och den här salladen har nästan samma ingredienser…Kolla vad fin!

ensalada_gazpachera

Receptet ”sallad a la gazpacho”

Ingredienser:

50 g skalad gurka

50 g av blancherade och skalade tomater

50 g grön paprika

50 g röd paprika

10ml citronsaft

färsk mynta

färsk persilja

extra jungfruolja

salt

Hur man gör:
1. Skala gurkan och skär i tunna skivor, 1/2 cm . lämna den centrala delen. Skär i små tärningar .

2. Skålla tomaterna i kokande vatten under 10 sekunder  sen snabbt i isvatten,  ta bort frön och skär i små tärningar.

3. Skala löken . Skär i små bitar som andra grönsaker och göra samma sak med paprika .

4. Blanda alla grönsaker i en skål och  citronsaft , mynta och finhackad persilja , en nypa salt och en skvätt extra jungfruolja .

5. Servera!

Målet är att äta bättre och hälsosammare och för att göra det hela ännu lättare, vet ni vad jag gör?…Jag ersätter en eller två måltider med en Zinzino lean shake. Det finns att välja mellan jordgubb eller chocolate…

leanshake

Jag tycker att det som är viktigt är att må bra med hjälp av bra mat. Ibland är det bara bra att få lite hjälpmedel på vägen och jag använder Zinzino lean shake. Jag säljer dem på min hälsa webbshop HÄR

Det känns bara bra att komma snabbt i rutinerna igen! Jag kommer med mera spanska sallader snart…

Hasta la vista…och nu kommer receptet på spanska:

Receta/

Ingredienser:

50 g de pepino pelado

50 g de tomate escaldado y pelado

50 g de pimiento verde

50 g de pimiento rojo

10 ml de zumo de limón

menta fresca

perejil fresco

aceite de oliva virgen extra

sal
Preparación
1. Pelar el pepino y cortarlo en rodajas finas de 1/2 cm. dejando la parte central de las semillas. Cortar en dados pequeños.

2. Escaldar los tomates en agua hirviendo durante 10 segundos. Enfirarlos rápidamente con agua y hielo, pelarlos y cortarlos por la mitad, sacarles las semillas y cortarlos también en dados pequeños.

3. Pelar la cebolla. Cortarla como las otras verduras y hacer lo mismo con los dos tipos de pimientos.

4. Mezclar todos los vegetales en un bol y aderezarlo con el zumo de limón, la menta y las hojas de perejil bien picadas, una pizca de sal y un chorro de aceite de oliva virgen extra.

5. Servir en un plato dándoles forma con un cortapastas circular.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*