Feministist film at the Parlament

Swedish/
Idag var jag bjuden i Riksdagen tillsammans med Edge Entertainment och Birgitta från Liberaler till en gratis visning av Anne Fontaines kritikerrosade film Agnus Dei. Denna fantastiska film som baseras på en sann historia, hade nyligen Sverigepremiär på Stockholms filmfestival och det var riktigt bra. Det var inte så länge sen saker har ändrat sig och man tänker…Själv har jag gått på en nunnor skola i Spanien…och mitt liv har påverkats mycket av detta och en av orsakerna jag har flyttat därifrån då…Tänk att vi verkligen kan göra skillnad, mer än vi tror fast det kan ta sin tid.

Här kommer lite om filmen: Året är 1945. Vi möter den unga franska läkaren Mathilde som är utsänd för att hjälpa överlevande efter kriget. Hon kommer i kontakt med unga nunnor som blivit gravida efter att ha våldtagits av sovjetiska soldater. Medan dessa förtvivlade kvinnor kämpar med att överhuvudtaget kunna acceptera sin graviditet så vänder sig klostret till Mathilde för hjälp och hon blir deras sista hopp. Om de ska överleva måste deras hemlighet skyddas från kyrkan, den sovjetiska ockupationsmakten och de lokala kommunisterna.

En film film om skam, sexuellt våld i konflikter och kvinnors utsatta situation. Inledningstalare är Kristina Ljungros från RFSU.

Sen tog några bilder med en av mina idoler: Olof Palme.

Spanish/ Hoy fui invitada al Parlamento sueco donde se presentaron la película Agnus Dei, una película feminista basada en una historia real de unas monjas que habían sido violadas donde se muestra la lucha de la impotencia de unas mujeres contra las normas de la epoca y de su posicion. Muy interesante y esto me hace pensar cuando han cambiado las cosas en solo una generacion por los derechos de las mujeres.

Otra cosa, me ha encantado sacarme una foto con uno de mis idolos politicos con mas carisma por los derechos humanos, Olof Palme.

Y ahora las fotos!

Aqui de la pelicula…Agnus Dei. Os larecomiendo!
agnusdei

olof palme
olof palme
miss lopez at the olof palme staty at the parlament
miss lopez with olof palme staty at the swedish parlament

20161208_171649
img_20161208_171143
img_20161208_171602