“Ecological food”not always good for the enviroment

Swedish/ Jag vet att äta ekologisk mat är bland de stora trender som finns just nu, men visste du att i längden är det inte så bra för miljön som många tror?

och jag kan faktiskt hålla med det.  Kanske inte maten i sig. Problemet ligger bland annat att ekologisk mat “kräver” mycket mera resurser från planeten, vår planet, men det finns mera och andravetenskapliga teori om det.

Idag läste jag den här artikel från El Pais (ADLINK) på spanska där det står  studier som bevisar detta…För min del är jag inget expert i område för att rekommendera vad ska du äta eller inte men rent logisk det finns säkert mycket mer sanning i detta än många tror. Att rädda världen är någonting seriös  och inte bara en trend. Många säkert  tror att bara för att man äter ekologisk det kommer att bli hållbart…och tyvärr så är inte fallet.

Det handlar inte om att köpa en viss typ av mat och tro på bara det ger oss bättre samvete, Vi måste titta på riktig det som är bättre egentligen för världen i längden och hitta lösningar som är hållbara på riktigt, återigen i längden…. Tillsammans måste vi hitta hållbara lösningar och det här är  som viktigt!

Think twice &save the world in thebest way…

ecologica
ekologis mat inte alltid braför planeten