Att få en bättre ekonomi när man har små barn

Hej!

Idag kommer med nya tips om hur kan ni få en bättre ekonomi när man har små barn

 

Att ta hand om en familj är svårt nog, och ibland kan det vara svårt att få ihop ekonomin. Inte bara vill man ge sina barn allt man kan, utan man vill helst göra det utan att hamna på minus. Här kommer några tips på att skapa och hantera en budget som du kan hålla fast vid.

Spåra och planera

Spåra dina vanor. Det finns flera gratisprogram online för att spåra hur du spenderar dina pengar. Appen Tink erbjuder ett bra budgetverktyg som kategoriserar alla intäkter och kostnader som går in och ut till och från ditt konto. Det här låter dig se trender och notera när du spenderar lite mer i en kategori än vad du vill eller kan.

 

Planera en stund för att ta hand om ekonomin. Att lägga undan en tid när du verkligen kan fokusera på att få saker betalda och ta hand om allt som har med ekonomin att göra är oerhört viktigt. Oavsett om det är samma dag varje vecka eller den 15: e och 30: e, var noga med att göra det konsekvent.

Glöm inte budgeten

Gör en realistisk budget. Budgetar kan vara knepiga, så gör en du är bekväm med. Ta informationen du får från att spåra dina utgifter, och kartlägg utgiftskategorier som boende, lån, underhållning, resor och mat. Leta efter områden där du tror att du kan spendera mindre pengar och se vad du kan ändra på. Omvärdera din budget då och då. Budgetar förändras i och med att behoven hos din familj förändras.

 

Var beredd att göra justeringar i din budget efter några månader. Om du till exempel märker att du inte spenderar nästan lika mycket på matvaror som du trodde, omdirigera pengarna till ett annat område. Glöm inte heller att budgetera för nöjen.

 

Om du till exempel gillar att spela spel online som har med pengar att göra, som betting, blackjack eller spelautomater på casino, ha med det i budgeten och håll dig till din gräns. Använd dig av Green Gaming, som hjälper dig att sätta gränser för en viss period – dagligen, veckovis eller månadsvis. Då kan man enkelt kontrollera och justera hur mycket pengar man vill satsa, och man har full koll.

Matkostnader

Det kan vara lätt att beställa mat när man är trött och barnen är hungriga. Då är det bättre att ge dem en möjlighet att vara med. Låt dem hjälpa till att välja menyn för middagar. Ta en stund på helgen när ni planerar vad ni ska äta varje dag den kommande veckan, och gör en inköpslista för allting. Ha alltid en shoppinglista när du handlar, och håll dig till den och ingenting annat.

 

Leta efter sätt att öka besparingarna. Det finns många möjligheter för att hjälpa dig att betala mindre. Spara kuponger, bli medlem i de butiker du oftast går till, och använd prisjämförelsesajter som Prisjakt när du behöver köpa något annat än mat.

Ha ett akutkonto

Tänk både kort- och långsiktigt. Att planera är nödvändigt, antingen vecka för vecka eller månad för månad. Men man måste även ha en plan för nödsituationer. Bilen kan gå sönder, någon kan bli långvarigt sjuk eller bli av med jobbet. Överväg att alltid lägga undan en del av inkomsten till ett akutkonto.

 

Det kanske låter jobbigt och tråkigt, men jag garanterar att det är värt det när man helt plötsligt har mer pengar än vanligt att röra sig med, som man kan lägga på sparande till barnen eller till något roligt att göra tillsammans.

VI hörs igen!