Känn rytmen!

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

SAMSUNGSAMSUNG

Igår provade jag nåt fantastiskt. Nämligen Djembetrummor! Djembetrumman härstammar från Himbafolket i Västafrika, och den tillverkas av urholkade trästammar som binds ihop och kläs med getskinn.  På Kungsgatan i Stockholm finns Djembe center, ägaren Lennart Hellström är något av the King of Djembe i Sverige kan man säga :).  Han säljer trummor och läromedel och håller prisvärda kurser. Han är även ute och spelar en del.

Besök gärna hans sida på http://www.djembe.se.

För musik är feelgood womenhood på riktigt! Jag blir glad, harmonisk, lugn och pigg på en och samma gång. Och musiken förenar på ett unikt sätt.  Det kändes som om jag och de två andra deltagarna hade känt varandra i evigheter. Det är häftigt.   Det är samspelet, du måste lyssna in de andra, men du kan också göra egna utsvängningar ibland  Man blir initiativrik och får ökat självförtroende. Man vågar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*